Wat te doen in de omgeving

Foto's vanuit de directe omgeving

Brantôme

Een leuk plaatsje wat het Venetië van de Perigord wordt genoemd. Het is er mogelijk om met een rondvaartboot het plaatsje te verkennen. Daarnaast is er elke donderdag een weekmarkt. Wij hebben zelf door het plaatsje gewandeld wat erg aangenaam was door de leuke smalle straatje met diverse winkeltjes en restaurantjes.

Lac de Rouffiac

Groot meer op nog geen 15 minuten afstand van ons huis. Er is hier heel veel te doen. Je kunt er natuurlijk zwemmen en zonnen op het strand. Lunchen in het restaurant. Maar ook diverse (water)sporten zijn mogelijk. Denk aan kanoën, waterfietsen, waterskiën, en een klimbaan tussen de bomen. Wandelen kan er ook heel mooi. Je schijnt een mooie wandeling om het hele meer te kunnen maken van 7 kilometer.  

Honden zijn in het hoogseizoen niet toegestaan op het strand dan is er ook toezicht. 

9-holes golfbaan

In Saint Médard d'Excideuil treft u een 9-holes golfbaan waar u lessen en clinics kunt volgen.

 

Kanoën op de Vienne

Op verschillende plekken in de Dordogne kun je kanoën. Dankzij aflevering van Chateau Meiland, waarin zij gingen kanoën, kwam ik op hun website. Het ziet er erg leuk uit incl. wat stroomversnellingen. Het is vlakbij Limoges.

Kijk op hun site voor meer info www.aixeck.frArnac-Pompadour

Houd je van paarden, dan is dit the place to be. Zeker in de zomermaanden is er erg veel te beleven op het gebied van de paardensport. In de zomermaanden komen er redelijk wat mensen naar Pompadour op de dagen dat er paardenraces, dressuurwedstrijden en andere hippische evenementen gehouden worden. Liefhebbers uit de directe omgeving maar ook vanuit het buitenland komen op die dagen naar de renbaan van Arnac-Pompadour. Het is niet ongebruikelijk om een wedje te leggen op de paardenraces die hier gehouden worden.

Kastelen en grotten

In de Dordogne zijn veel kastelen en grotten te bezoeken. Een van de kastelen op de foto is Jumilhac le Grand.

Je kunt een kastelenroute volgen van de Engelse koning Richard Leeuwenhart of zoals de Fransen hem noemen Richard Coeur de Lion. 23 kastelen verspreid over 200 km.

Hier vind je een actieve kaart met alle kastelen van Richard. 

Nog meer

Er is zoveel te doen en te zien dat ik dat moeilijk allemaal kan beschrijven en het is leuker dat iedereen op eigen ontdekking gaat tijdens de vakantie. In ons huis liggen ook veel kaartjes en folders wat er te doen is in de buurt.

Via deze link komt u op een pagina waar u veel terug kunt vinden over wat er te doen is in de Dordogne en bij ons in de buurt. Ook treft u op deze website locaties van de diverse markten.

Grotte de Tourtoirac

Om heerlijk even de koelte op te zoeken tijdens een warme dag is een bezoek aan een grot altijd een goed idee. Op 20 minuten rijden van ons huis vind je de grotten van Tourtoirac. Je gaat met een lift naar beneden. Voor mensen slecht ter been ook zeer goed toegankelijk. Honden zijn niet toegestaan. Wat ik wel jammer vond is dat je via dezelfde weg weer terugloopt. Maar er is genoeg te zien. Je kan een apparaat huren waarin je de Nederlandse uitleg krijgt.