Nieuws

Hier treft u de laatste nieuwtjes aan, als ook leuke weetjes en ideetjes in de omgeving

Activiteitenkalender 2022

Hier digitaal de brochure van de VVV met de activiteiten 2022 in de regio.

Via onderstaande link kom je op de website en kun je gemeente aangeven en/of data om te zoeken.

Vvv-kantoor voor natuurlijke Périgord - Agenda (naturellementperigord.fr)

Veel plezier deze zomer!


Eindelijk hadden wij zelf eens echt een keer tijd om wat te gaan doen. Al een tijd wilde ik graag naar Oradour sur Glane. Dit dorpje is op 10 juni 1944 in 3 dagen tijd door de Duitsers compleet verwoest en zijn er 642 mensen gedood. Slechts 6 personen hebben deze verwoesting overleefd.

Honden zijn bij ons toegestaan, maar we hanteren toch wel wat regels. Helaas zijn wij genoodzaakt om hier wat strenger op toe te zien.

Net terug van weekje hard werken en ontspannen. Voor het eerst op (werk)vakantie met vrienden. Zij arriveerden een dag later. Dat gaf ons mooi de tijd om het terras schoon te maken en de cover. Jeetje wat was deze vies zeg. Tussen de lamellen was het gewoon zwart van zand en blaadjes. Frits is 3 uur bezig geweest om deze...

Le Parc Naturel Régional Périgord is een natuurpark wat je te voet, per fiets of te paard, kunt ontdekken. Een echte duik in het groot groen! Als u op zoek bent naar een activiteit voor het hele gezin, voor alle weersomstandigheden en een prachtig landschap, le Parc Naturel is er voor u!

Eindelijk na 7 maanden gaan we over paar weken weer naar ons huis. Deze keer gaan goede vrienden met ons mee. Naast dat we een week gaan proberen vakantie te vieren, gaan we het huis ook in gereedheid brengen voor de eerste huurders die op 5 mei zullen arriveren.

Op iets meer dan een uur van ons huis ligt het prachtige stadje Sarlat. Sarlat ligt in de zwarte Dordogne.

Perigueux

08-02-2019

Op een klein uurtje van ons huis ligt de stad Perigueux de hoofdstad van de Perigord.

Op 20 minuten rijden ligt het plaatsje Saint Yrieix la Perche een middeleeuwse stad. Voor ons vanaf de koop van het huis vooral de plek van de bouwmarkten en de grotere supermarkten. Maar het deze plaats heeft natuurlijk veel meer te bieden.

In Frankrijk is het in de zomerperiode altijd erg druk op de weg en meestal op zaterdag. De drukste dagen worden ook wel zwarte zaterdag genoemd.