HR honden in Frankrijk

12-01-2019

HR honden, ik vind het een vreselijke benaming en discriminatie. Elke hond kan namelijk vals zijn en iemand aanvallen daar hoef je geen speciaal ras of type voor te zijn. Zo blijkt uit studie dat veel hondenbeten van de Jack Russel afkomt.

Zo had ik vroeger een teckel die echt niet aardig was voor vreemden en dat ook duidelijk liet merken met zijn tanden. Maar de schade is dan minder erg dan een grote hond die bijt, dat begrijp ik.

Zelf hebben wij een Bullmastiff (dit is inmiddels mijn 4e). Meggie is een schat van een hond. Wij hebben zelf nooit problemen gehad dat we zijn aangehouden of wat dan ook, maar ik neem voor de zekerheid toch altijd de stamboom mee en zorg dat ik een foto op mijn telefoon heb van de stamboom.

In Nederland zijn de regels nog niet zo streng maar in Frankrijk wel. Zo is het lastig om een Rottweiler mee te nemen alsook kruisingen en honden zonder stamboom die ook maar wat lijken op bijvoorbeeld een Stafford of een Mastiff. Ik attendeer onze huurders hierop maar waarschuw jullie ook graag via deze blog.

Op de site van LICG vind je daar meer info over terug. Heb je twijfels of jullie hond mee mag kijk op deze site en stuur mij gerust een bericht ik denk en zoek graag met je mee.