Honden in Maison le Puy

14-06-2019

Honden zijn bij ons toegestaan, maar we hanteren toch wel wat regels. Helaas zijn wij genoodzaakt om hier wat strenger op toe te zien. 

Er is gebleken dat een aantal van onze gasten hun hond(en) in het zwembad hebben laten zwemmen ondanks het verzoek dit niet te doen.

Ons zwembad is voorzien van een zandfilter. Het filter kan verstopt raken door de hoeveelheid haren van een hond. Ons systeem is voorzien van een zandfilter en deze kan dit nooit allemaal schoonfilteren. Daarnaast als het filter verstopt raakt doet deze niet meer voldoende zijn werk of erger nog het filter stopt helemaal met alle gevolgen van dien.

De binnenkant van het zwembad is voorzien van een liner. Dit is een plastic zeil die vacuum wordt gezogen tegen de wand het zwembad. U begrijpt dat wanneer scherpe hondennagels langs het zeil gaan deze kapot kan gaan. Zeker in de hoeken waar de liner niet strak in de hoeken zit. 

Als de liner beschadigd raakt, is het zwembad lek. Dat betekent dat het zwembad leeggepompt moet worden en de liner compleet vervangen zal moeten worden. Dit neemt enorme kosten met zich mee.

Daarnaast vinden wij het ook niet echt hygiënisch.

Wij zijn dan ook genoodzaakt om alle kosten, die veroorzaakt zijn door het laten zwemmen van uw hond in ons zwembad, op de eigenaar te verhalen.

Nogmaals wij vinden het heel vervelend om zo'n bericht te moeten schrijven, maar wij willen iedereen een fijne vakantie bieden.

Voor de hond die graag verkoeling zoekt in water staat er een plastic blauwe schelp die gevuld kan worden met water, er hangt een tuinslang waar gespeeld mee kan worden en we hebben nu een zwembad gekocht voor honden met een doorsnee van 160cm. Daarnaast zijn er genoeg rivieren en meren waar honden kunnen zwemmen.

Wij hopen dat u met respect met onze spullen om gaat zodat ook de gasten na u een onbezorgde vakantie hebben.


door de haren is de inhoud een grote klont geworden
door de haren is de inhoud een grote klont geworden
Normaal is vuil zoals blaadjes altijd los. de haren maken er een grote vaste kluwe van
Normaal is vuil zoals blaadjes altijd los. de haren maken er een grote vaste kluwe van