Boek goedkoop je vlucht naar Bergerac

07-02-2018

Bergerac, Frankrijk

Een stad omringd door heerlijke wijngebieden, honderden kastelen, wonderschone landschappen en de toegangspoort tot Bordeaux; dat is Bergerac.

Vlieg naar Bergerac, de stad die door haar centrale ligging de ideale toegangspoort is tot Bordeaux en de Périgueux. Bergerac, ook wel de 'Paarse Périgard' genoemd, is na Bordeaux het grootste wijngebied van de regio Aquitaine. Wijnliefhebbers zijn hier dus aan het goede adres! Dwars door de stad loopt één van de langste rivieren van Frankrijk, de Dordogne. Maak een wandeling langs de rivier en ontdek het centrum met kronkelige straatjes, oude steegjes en middeleeuwse huizen.

Boek een ticket naar het sprookje Bergerac

Als je door de omgeving van Bergerac wandelt, voelt het even alsof je in een sprookje bent beland. Groene landschappen en beboste heuvels worden afgewisseld door uitgestrekte akkerlandschappen. De stad maakt het sprookje compleet door haar honderden kastelen. Wil je Bergerac op een ander manier leren kennen? Ga mee op een traditionele 'gabarre' boot over de Dordogne rivier. In de schuiten werden ooit koopwaren vervoerd. Je leert alles over Bergerac's rijke geschiedenis!