Het zwembad is klaar

hier kunt u de bouw van het zwembad bekijken

Na lange tijd van voorbereiding en bouw is het zwembad vlak voor de aankomst van de eerste huurders in 2018 gereed gekomen. Super trots zijn we op het resultaat. Nu alleen de aankleding nog rond het zwembad. Dit zal in het voorjaar van 2019 gebeuren. Hieronder kunt u teruglezen hoe de bouw is verlopen als ook de foto's van de hele bouw.

Start 26 februari 2018. De bouw is begonnen op maandag 26 februari 2018. Na een dag hard werken is de muur, de trap en bijna alle tegels van het terras afgebroken en het gat al gegraven. Op de daarop volgende dagen is de bodem geplaatst van het zwembad. Je kunt nu al duidelijk het niveau verschil zien van 1m20 tot 1m80 diep. Binnen een week hebben de mannen al heel veel werk verricht.

Update 13 maart 2018. Na 2 weken bouwen staat er inmiddels een groot bad. Het begint nu echt op een zwembad te lijken. De grond om het zwembad wordt verhoogd tot aan de rand.

Update 22 maart 2018. De trap in het zwembad is gebouwd, binnenzijde is afgewerkt (de liner volgt nog), de leidingen naar het pomphuisje zijn aangelegd en de aarde is al iets opgehoogd.

Update 18 april 2018. Door de enorme regen die de afgelopen tijd is gevallen heeft de verdere bouw even stil gelegen. Wel zijn inmiddels de stenen geleverd voor rondom het zwembad (wat best even spannend was). Heeft Björn tussen de buien door de houten balken in de beits gezet. Tevens hebben we besloten om toch direct een verwarming aan te schaffen. Dat betekent dat ons zwembad straks verwarmd is.

Update 27 april 2018. Vanochtend via Facetime even live meegekeken naar de werkzaamheden rondom het zwembad. Ze waren druk bezig met het beton storten rond het zwembad waar de tegels gelegd worden. Anderen waren druk bezig om het hoogte verschil met aarde op te vullen en zodanig schuin te laten lopen dat het niet ineens een enorm hoogte verschil is maar schuin afloopt.

Update 23 mei 2018. Net terug van weekje Frankrijk. Helaas hebben ze al 2 weken niets kunnen doen omdat ze zaten te wachten op de komst van het tuinhuisje. Gisteren is deze dan eindelijk gearriveerd. Tijdens onze week hebben we paar kleine veranderingen doorgegeven die aangebracht moeten worden. De tegels voor het grote terras zijn inmiddels besteld en worden hopelijk 31 mei geleverd (dat is altijd spannend in Frankrijk).

Update 1 juni 2018. Zojuist update ontvangen. De trap van het terras naar het zwembad is klaar en ook het tuinhuisje is bijna klaar om gevuld te worden met alle apparatuur die nodig is voor het zwembad. (dat wordt een leuk beitsklusje). De liner kan helaas nog niet geplaatst worden omdat het maar blijft regenen. Woensdag worden de tegels voor het terras gebracht. 

Update 18 juni 2018. Eindelijk gaat de zon schijnen in Frankrijk, na een lange periode van regen. Hopelijk gaat de bouw van het zwembad nu voorspoedig verlopen. Ze zijn in ieder geval gestart met de tegels rondom het zwembad.

Update 9 juli 2018. Alles is klaar! Super trots op het resultaat.